Kwalitatief goed onderwijs

Het team van De Nieuwe Wiel stelt zich als doel om kinderen in ontwikkeling te brengen op de wijze die bij hun past. We werken met moderne lesmethoden en leermiddelen en behalen uitstekende resultaten. We gebruiken tablets en chromebooks in bij ons reken- en taalonderwijs. Dit maakt dat kinderen veel oefenen en direct feedback krijgen. 

Sterk in taal, lezen en rekenen

Op De Nieuwe Wiel investeren we veel in de cognitieve ontwikkeling van kinderen ofwel de vakken taal, lezen, spelling en rekenen. Zo bieden we uw kind een goede basis voor de toekomst. 

We volgen de resultaten van de kinderen nauwgezet en passen het onderwijs aan op de leerbehoefte en kansen. We willen dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen.

Engels vanaf groep 1

Op De Nieuwe Wiel krijgt uw kind Engels vanaf groep 1. Groep 1 t/m 4 bieden we de methode IPockets. Door middel van liedjes en spelletjes worden de kinderen bekend gemaakt met de Engelse taal. De geleerde woorden komen terug in het onderwijs en zo worden de woorden nog een keer op speelse wijze herhaald en geoefend. De kinderen beleven er plezier in en vergroten zo al jong hun woordenschat Engels. Vanaf groep 5 werken we met de methode Stepping Stones. 

In groep 7 en 8 krijgen de kinderen, naast de lessen die de leerkracht geeft, ook les van een 'native speaker'. Op deze wijze oefenen zij de uitspraak van het Engels extra en worden zij meer vaardig in het lezen van Engelse teksten. 

Op deze wijze krijgen de kinderen van De Nieuwe Wiel een prima basis om een goede en vaardige start te maken op het voortgezet onderwijs.