Rustig wennen

Voor het eerst naar de basisschool gaan kan best spannend zijn voor uw kind. Stap voor stap laten we uw zoon of dochter kennismaken met de school, de leerkracht en de nieuwe klas.

Intakegesprek

Als uw kind is ingeschreven op De Nieuwe Wiel neemt de leerkracht voor zijn of haar vierde verjaardag contact met u op. U wordt dan samen met uw kind uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek leren wij van u over uw zoon of dochter en de leerkracht vertelt u over het onderwijs en de praktische zaken.

Wenmomenten

Tijdens het intakegesprek spreekt u in onderling overleg de wenmomenten af. In totaal mag uw kind vijf tot tien dagdelen komen wennen, dat kan een ochtend of middag zijn. Na de wenmomenten is uw kind helemaal thuis in de groep en kan het vaak niet wachten om hele dagen naar school te gaan.

Informatiebrief groep 1-2

Voor de eerste schooldag krijgt u een informatiebrief mee met praktische zaken. In deze brief geven we antwoord op vragen als 'Waar zet u de  lunch neer?' en 'Wanneer hebben de kinderen gym?', enz. 

Als u daar behoefte aan heeft koppelen we u aan ouders die al bekend zijn op school. Zo kunt u ook bij een ouder terecht met vragen die voor ons mogelijk vanzelfsprekend zijn. U kunt ook altijd langslopen bij de leerkracht of schooldirecteur.